Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Канада підписують декларацію про наміри дальшої військової співпраці


Роберт Ніколсон (л) і Степан Полторак (п) на церемонії підписання декларації, Київ, 8 грудня 2014 року
Роберт Ніколсон (л) і Степан Полторак (п) на церемонії підписання декларації, Київ, 8 грудня 2014 року

Міністри оборони України Степан Полторак і Канади Роберт Ніколсон підписали сьогодні в Києві декларацію про наміри продовжувати співпрацю задля зміцнення уряду та сил безпеки і оборони України, з метою захисту територіальної цілісності України та збереження її народу.

За словами Ніколсона, ця декларація має на меті започаткувати процес зміцнення здатності України захистити свої кордони й народ. Крім того, в документі йдеться про розвиток співпраці в галузях військового навчання і розбудови обороноздатності.

Зокрема, Канада підтримає Україну в підготовці військової поліції, медичному забезпеченні та передачі засобів індивідуального захисту.

У документі також наголошено, що двом країнам уже вдалося досягти значних успіхів у цьому напрямку шляхом проведення багаторічних навчань, співпраці в рамках канадської Програми військової підготовки та співробітництва, двосторонньої фінансової та матеріально-технічної допомоги, а також шляхом зміцнення багатостороннього співробітництва в рамках Спільної комісії.

Полторак, зі свого боку, повідомив на прес-конференції, що раніше доставлена з Канади допомога Збройним силам України вже розподілена серед підрозділів та військовослужбовців, які через деякий час відбудуть у зону проведення антитерористичної операції.

Полторак також висловив переконання, що Україна має готувати військові резерви, щоб «бути підготовленими до непередбачуваних дій із боку Росії чи терористичних угруповань на сході України».

А Ніколсон, зі свого боку, заявив, що необхідно продовжувати міжнародний тиск на Росію, щоб вона почала виконувати міжнародне законодавство і поважати свободу і незалежність України.

XS
SM
MD
LG