Доступність посилання

ТОП новини

Депутати схвалили план сесії, працюватимуть до 16 січня


Перша сесія Верховної Ради України VIII скликання завершить роботу 16 січня 2015 року. Це передбачає затверджений депутатами календарний план.

За відповідну постанову на засіданні 9 грудня вранці проголосували 334 народних депутатів.

Згідно з календарним планом, до кінця першої сесії залишається три пленарних тижні (8-12 грудня, 22-26 грудня 12-16 січня). Між цими тижнями народні депутати працюють у комітетах, комісіях, фракціях і групах і з виборцями.

Депутати також домовилися, що в разі, якщо Кабінет міністрів України подасть на розгляд Верховної Ради проект державного бюджету на 2015 рік, то український парламент збереться на засідання в режимі ad hoc, імовірно, 15-19 грудня нинішнього року.

Тим часом, депутати фракції Радикальної партії розблокували трибуну парламенту після того, як Верховна Рада внесла до порядку денного сесії постанову про відкликання з посад у комітетах депутатів, які голосували за «закони 16 січня».

Депутати з фракції Ляшка блокували трибуну Верховної Ради, вимагаючи не допустити до керівництва у парламентських комітетах «депутатів-регіоналів, які голосували за диктаторські закони 16 січня».

XS
SM
MD
LG