Доступність посилання

ТОП новини

Кредитори не довіряють уряду, тому Україну переводять на зовнішнє фінансове управління – Новак


Андрій Новак
Андрій Новак

Нинішній візит місії МВФ свідчить про те, що фінансовою системою України управлятимуть ззовні, заявив в ефірі Радіо Свобода голова Комітету економістів України Андрій Новак.

Він нагадав, що саме зараз відбувається формування нового бюджету країни, і саме в цей час в Україні працюватиме місія МВФ. Новак повідомив, що є інформація також про майбутній приїзд делегації Міністерства фінансів США.

«Фактично це є зовнішнє фінансове управління. І те, що навіть на посаду міністра фінансів призначена людина ззовні, українського походження, пані Яресько, яка нещодавно стала громадянкою України – це також сигнал того, що грошима, які надаватимуть нам зовнішні кредитори, ці самі кредитори і будуть управляти», – заявив Андрій Новак.

На думку експерта, все це свідчить, що кредитори не довіряють українському уряду.

«Це фактично є вирок українському уряду, якому вже просто не довіряють, тому що реальних реформ немає, боротьби з корупцією немає. І тому єдиний вихід у наших кредиторів, а вони хочуть підтримувати Україну, особливо у військовому протистоянні з Росією, у них єдиний вихід – це фінансове управління тими фінансовими ресурсами та інвестиціями, які вони будуть надавати Україні», – додав Андрій Новак.

Місія Міжнародного валютного фонду прибула в Україну на переговори з новим урядом, повідомив у вівторок прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Кабінету міністрів. За його словами, переговори, зокрема, стосуватимуться скорочення державних витрат.

Передбачається, що місія МВФ буде перебувати в Україні до 18 грудня.

XS
SM
MD
LG