Доступність посилання

ТОП новини

«Бачив багато військових у нетверезому стані» – журналіст


Алкоголем солдати знімають стрес – військовослужбовець
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00

Алкоголем солдати знімають стрес – військовослужбовець

Проблем у Збройних сил чимало. Хтось нарікає на занедбаність, інші – на відсутність забезпечення та професійного командування. Журналіст та волонтер Артур Назаров однією з головних причин невдач української армії вважає відсутність дисципліни. Каже, що на власні очі бачив чимало прикладів.

«Бачив дуже-дуже багато військових у нетверезому стані і в дуже нетверезому стані, які ходять зі зброєю, розмахують нею. Уже були прецеденти, коли п’яні військові просто розстрілювали людей», – каже волонтер Артур Назаров.

За словами волонтера, солдатів «під градусом» зустрічав, переважно, серед строковиків. У добровольчих батальйонах із цим суворіше.

«Коли буде сталева дисципліна, коли будуть командири самі подавати приклад, тоді все буде нормально», – говорить журналіст.

Засуджувати він не збирається. Бо знає, як нелегко у зоні бойових дій. На його думку, щоб виправити ситуацію, на фронті потрібні професійні психологи.

«Якщо нічого не робити в цьому напрямку, то вони один одного перестріляють», – каже Артур.

Алкоголем солдати знімають стрес – військовослужбовець

Вживання алкоголю своїми підлеглими визнає заступник командира 27-го артилерійського полку підполковник Дмитро Горб. Каже, що п’ють для зняття напруження. Втім. в жодному разі не зловживають.

Глобального вживання спиртних напоїв в підрозділах військової частини немає і не може бути
Дмитро Горб

«Потрапивши в таку ситуацію, деякі знімають стресові навантаження, але такого глобального вживання спиртних напоїв у підрозділах військової частини немає і не може бути, адже в зоні АТО перебувають саме бойові підрозділи, які майже щодня виконують бойові завдання», – говорить підполковник.

Він також зазначає, що з дисципліною все суворо, на кожний інцидент – обов’язково відповідна реакція командування. Тим паче, що алкоголь не єдина проблема армії.

Військовослужбовці позбавляються преміювання, якщо є випадки дисциплінарних проступків. Заходів впливу дуже багато
Дмитро Горб

«Військовослужбовці позбавляються преміювання, якщо є випадки дисциплінарних проступків. Ще є військовослужбовці, які самовільно залишили підрозділ у зоні проведення АТО. По них кримінальні провадження відкриті за статтями «самовільне залишення військової частини» чи «дезертирство». Заходів впливу дуже багато, і ми впливаємо на всі ці питання», – розповідає Дмитро Горб.

Антитерористична операція на сході України триває вже 8 місяців. За даними РНБО, від початку її проведення понад чотири тисячі українських військових були поранені. Більше ніж тисяча загинули.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG