Доступність посилання

ТОП новини

Мотострілецькі батальйони на Донбасі мають важке озброєння – представник Генштабу


Генерал-майор Олександр Размазнін
Генерал-майор Олександр Размазнін

Мотострілецькі батальйони на Донбасі мають важке озброєння. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив представник Генштабу Збройних сил України, генерал-майор Олександр Размазнін.

«Коли батальйон входить до складу ЗСУ, або реєструється підрозділом Міністерства внутрішніх справ чи Міністерства оборони – його починають постачати за встановленими нормами. Зокрема, озброєнням, технікою, продовольством, одягом тощо», – зазначив він.

За словами генерал-майора Размазніна, військова техніка сьогодні постійно оновлюється і відправляється на Донбас бійцям. Зокрема, шостого грудня на День Збройних сил України їм вручили танки та БТРи.

«Підрозділам, у тому ж числі і батальйонам, які механізувалися, вручили нові Т-64 різних модифікацій і танки «Булат». А в 2015 році підуть і танки «Оплот». Т-72, які стояли на складах і арсеналах, пройшли технічне обслуговування на державних заводах і також були вручені. Нові БТР-3, БТР-4, нові броньовані автомобілі – усе це йде на озброєння військових ЗСУ», – сказав він.

Щодо допомоги з-за кордону, то досі розраховувати можна лише на гуманітарну – медикаменти, одяг та їжу, зазначає генерал-майор Размазнін.

Зокрема,за його словами, Канада поставляє в Україну теплого одягу для 30 тисяч українських військових.

«Канадці, країни Балтії та Європи надають лише гуманітарну допомогу. А озброєння і техніку – ні. Навіть та сама Канада заявила, що допоки не буде політичного рішення країн НАТО про виділення нам зброї – така допомога до нас не прийде», – повідомив він.

29 листопада до Києва прибув літак з першою військовою допомогою від Канади. Він доставив захисне спорядження, медикаменти і теплий одяг для військовослужбовців.

XS
SM
MD
LG