Доступність посилання

ТОП новини

Льовочкін: скасування позаблокового статусу не принесе користі Україні


Скасування позаблокового статусу не принесе користі - Льовочкін
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00

Скасування позаблокового статусу не принесе користі - Льовочкін

Скасування позаблокового статусу України не принесе державі жодної користі, переконаний народний депутат від «Опозиційного блоку» Сергій Льовочкін.

Зокрема це не вирішить проблеми української армії, зазначає він.

«Позбавлення України позаблокового статусу не включає Україну в жодний військовий блок, тому вважаємо цю постанову політичною. Вона не принесе жодних результатів, які були би на користь обороноздатності нашої держави, які би вирішували поточні проблеми української армії», – говорить народний депутат.

За його словами, це буде «чергова шпилька» у відносинах Росії та України. Льовочкін додав, що слід буде ще проаналізувати, «кому це потрібно».

Він також додав, що фракція планує зібратись 10 грудня та обговорити, чи підтримає голосування за цю зміну в законодавстві держави.

Раніше, 27 листопада, президент Петро Порошенко заявив, що позаблоковість не дала гарантій безпеки країні, від цього треба відмовитися.

У Верховній Раді вже зареєстровано відповідні законопроекти.

Україна офіційно відмовилася від попереднього курсу на вступ до НАТО 2010 року, відразу після приходу до влади тодішнього президента Віктора Януковича.

У НАТО щоразу підтверджують, що позиція союзу залишається незмінною: Україна має право на вступ, коли Київ висловить бажання вступати і виконає необхідні умови, і «двері завжди залишаються відчиненими». Водночас Росія вимагає «гарантій невступу України в НАТО».

XS
SM
MD
LG