Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International вимагає розслідувати підпал будинків у Чечні


Правозахисна організація Amnesty International назвала підпал будинків родичів ймовірних бойовиків у російській республіці Чечні актом «колективного покарання» і закликала російську владу провести незалежне і неупереджене розслідування.

Місцеві жителі повідомляли, що ввечері 8 грудня люди в масках підпалили кілька будинків у чеченському селі Янді.

Перед цим глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що батьки повинні відповідати «за вчинки своїх синів і дочок», і якщо «бойовик здійснить вбивство, його сім’я буде негайно виселена з Чечні без права повернення, а будинок знесений».

Голова Комітету проти тортур Ігор Каляпін написав заяву в Генеральну прокуратуру Росії з проханням перевірити законність висловлювань глави Чечні Рамзана Кадирова. У зверненні, посилаючись на презумпцію невинуватості, Каляпін просить порушити кримінальну справу стосовно Кадирова за статтею про перевищення посадових повноважень.

Минулого тижня в Грозному група озброєних людей напала на пост ДПС, а потім сховалася в будівлі Будинку друку і в одній зі шкіл. За останніми даними, в ході спецоперації загинули 11 нападників і 14 співробітників поліції. Відповідальність за напад взяло на себе угруповання «Імарат Кавказ».

XS
SM
MD
LG