Доступність посилання

ТОП новини

Семенченко: нам слід виробляти те озброєння, яке просимо у Заходу


Семенченко радить Україні виробляти зброю, яку уряд просить у Заходу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00

Народний депутат і командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко у складі ініціативної групи від «Об’єднання «Самопоміч» має намір разом із Міністерством оборони формувати пропозиції до держбюджету на 2015 рік, що стосуватимуться витрат на оборону держави. Про це він повідомив у коментарі Радіо Свобода, зауваживши, що таким чином хоче уникнути сюрпризів у такій важливій галузі при голосуванні за майбутній кошторис країни.

«Тому що ми не хочемо, щоб нам за 2 години до голосування дали всі ці статті. Ми хочемо розібратися, припинити зловживання і допомогти, навпаки, збільшити бюджет», – каже депутат.

За словами Семенченка, гроші мають іти, в першу чергу, на фортифікаційні, тобто оборонні споруди, також на соціальні виплати бійцям, пораненим та родинам загиблих військових. Окрім того, додає Семенченко, у бюджеті має бути закладено достатньо коштів на матеріально-технічне забезпечення.

«Тобто почати виробляти те озброєння, перш за все, яке ми просимо у Заходу, проте можемо виробляти тут у себе на Батьківщині. Та перш за все, слід припинити ту корупцію тотальну, яка, на жаль, «проїла» і військову галузь також», – додає командир «Донбасу».

Семенченко також зауважив, що зараз вивчає сигнали про функціонування корупційних схем в оборонних структурах держави. За його словами, слід створювати слідчі комісії і, за потреби, залучати до їхньої роботи простих українців і волонтерів, адже «часу мало і потрібно перемогти швидкими й рішучими діями».

Спеціальна комісія Семена Семенченка контролюватиме Міноборони
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00

Семена Семенченка призначили першим заступником голови Комітету національної безпеки і оборони. На цій посаді він планує створити у Верховній Раді комісію з контролю за військовою організацією держави.

Національна безпека, оборона й фінансування української армії – головні пріоритетів діяльності уряду, наголосив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, представляючи програму діяльності Кабінету міністрів.

XS
SM
MD
LG