Доступність посилання

ТОП новини

Марчук очолив секретаріат з співпраці з НАТО – Наливайченко


Євген Марчук, архівне фото
Євген Марчук, архівне фото

В Україні створили секретаріат з співробітництва з НАТО, очолить відомство колишній голова Служби безпеки України та колишній секретар РНБО Євген Марчук, повідомив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

«У нашій державі розпочинає роботу міжнародний секретаріат з безпеки та цивільної співпраці між Україною та НАТО, між Україною та структурами безпеки країн Європейського Союзу», – заявив він.

Вчора,10 грудня, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна щорічно ухвалюватиме річний цільовий план дій Україна-НАТО.

Раніше, 27 листопада, президент Петро Порошенко зазначив, що позаблоковість не дала гарантій безпеки країні, від цього треба відмовитися.

У Верховній Раді вже зареєстровані відповідні законопроекти.

Україна офіційно відмовилася від попереднього курсу на вступ до НАТО 2010 року, відразу після приходу до влади тодішнього президента Віктора Януковича.

У НАТО щоразу підтверджують, що позиція союзу залишається незмінною: Україна має право на вступ, коли Київ висловить бажання вступати і виконає необхідні умови, і «двері завжди залишаються відчиненими». Водночас Росія вимагає «гарантій невступу України в НАТО»

XS
SM
MD
LG