Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: Росія – це Європа


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв

Російський прем’єр Дмитро Медведєв заявляє, що Росія «завжди готова повернутися до нормальних відносин» з країнами Заходу, в тому числі зі США.

Медведєв додав, що «Росія – це Європа».

На питання про санкції, запроваджені країнами Заходу проти Росії через анексію Криму і підтримку бойовиків на сході України, Медведєв відповів, що обмежувальні заходи «шкодять економіці». За його словами, в уряді Росії «ніхто ніколи не робив висновків, що санкції – це привід для кращого розвитку».

Російський прем’єр вкотре заявив, що санкції шкодять також і країнам Заходу. За його словами, європейські держави вже втратили до 40 мільярдів доларів, і, «за підрахунками російських експертів, Європа втратить ще 50 мільярдів доларів наступного року».

Медведєв також закликав росіян «не панікувати» і зберігати свої заощадження в рублях, незважаючи на падіння російської валюти.

Через анексію Росією українського Криму у березні і підтримку проросійських бойовиків на Донбасі Захід запровадив проти Москви кілька етапів санкцій.

Президент Росії Володимир Путін заявляв, що економічні санкції, запроваджені проти Росії з боку ЄС, США й інших країн через кризу в Україні, суперечать принципам роботи «Групи 20» і міжнародному праву.

XS
SM
MD
LG