Доступність посилання

ТОП новини

У Києві затримали голову компанії «Укргазвидобування» Костюка – прокуратура


Сьогодні у Києві затримали голову компанії «Укргазвидобування» Сергія Костюка, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

У відомстві зазначають, що сьогодні Печерський районний суд має обрати Костюку запобіжний захід. Столична прокуратура наполягає на взятті підозрюваного під варту.

Прокуратура міста Києва підозрює голову правління компанії «Укргазвидобування» та його заступника у зловживанні службовим становищем, що спричинило державі збитки на суму понад 23 мільйона гривень.

Слідчі встановили, що у березні поточного року між «Укргазвидобування» та приватною компанією, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС, укладено договір про поставку скрапленого газу.

У результаті, зазначають у прокуратурі, комерційна структура незаконно набула право на отримання майже 18 тисяч тонн палива без попередньої оплати та за значно нижчою вартістю.

Раніше Генпрокуратура визнала групу компаній СЄПЕК Сергія Курченка злочинною організацією і повідомила, що наразі проводиться досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, «члени якої упродовж 2010-2014 років вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки з метою заволодіння майном державних підприємств, що входять до системи Міністерства інфраструктури України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, зокрема ПАТ НАК «Нафтогаз» та ПАТ «Укргазвидобування», а також Національного банку України».

XS
SM
MD
LG