Доступність посилання

ТОП новини

Хто зруйнував в Одесі волонтерський центр допомоги АТО?


В Одесі вибух зруйнував волонтерський центр допомоги АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:31 0:00

В Одесі вибух зруйнував волонтерський центр допомоги АТО

Людмила Гіцевич

У ніч на 10 грудня в одному з одеських бізнес-центрів стався вибух, внаслідок якого постраждав штаб «Волонтерської сотні». Міліція вже кваліфікувала це як терористичний акт, порушене кримінальне впровадження. Справу розслідуватиме Служба безпеки України.

За словами лідера одеської організації «Волонтерська сотня» Далії Северин, запис на камері спостереження свідчить про те, що близько першої години ночі невідома жінка підклала пакет під двері офісу, а через 20 хвилин вміст пакету вибухнув. У цей час у приміщенні були лише охоронці, але вони перебували далеко від епіцентру вибуху. За попереднім підрахунком, у волонтерському осередку було знищено гуманітарної допомоги на суму приблизно 25 тисяч гривень.

Очевидно, наміри були зменшити височезний градус одеського патріотизму. Можу сказати одне – не вдасться!
Далії Северин

«На щастя, ніхто не потерпів. Очевидно, наміри були зменшити височезний градус одеського патріотизму. Можу сказати одне – не вдасться! Питання: чи боїмося? Боїмося! Чи зупинимось – не зупинимось!» – говорить Далія Северин.

Власник бізнес-центру Олександр Борняков наголошує, що серйозних пошкоджень будівлі вдалося уникнути через те, що вибухівка була розташована ззовні приміщення. Він сподівається, що вже до Нового року все вдасться відновити.

На 90% наша організація складається з жінок. Чим ми можемо бути такі страшні, ми не розуміємо
Оксана Халікова

«На 90% наша організація складається з жінок. Чим ми можемо бути такі страшні, ми не розуміємо», – обурюється член «Волонтерської сотні» Оксана Халікова. Активістки попри все налаштовані продовжувати допомагати та навіть розширювати спектр своєї діяльності, створивши окремо «Кулінарну сотню».

Наразі на інцидент відреагували представники обласної влади. Від імені керівника Одещини Ігоря Палиці волонтерам запропонували нове приміщення у центрі міста. Вже з 15 грудня одесити почнуть збирати допомогу бійцям АТО в новому штабі зі спеціальними заходами безпеки та охороною.

Нічний напад на одеську «Волонтерську сотню» – не перший. На початку листопада до цього ж офісу закинули пляшку з займистою рідиною. Тоді пожежа не спалахнула.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG