Доступність посилання

ТОП новини

Нам необхідно відмовитися від ганебних Мінських угод – Семенченко


Юрій Береза, Володимир Парасюк, Семен Семенченко (зліва направо)
Юрій Береза, Володимир Парасюк, Семен Семенченко (зліва направо)

Київ – Комітет з питань нацбезпеки і оборони готує постанову про визнання ситуації на Сході України війною. Про це заявив депутат від «Народного фронту», командир батальйону «Дніпро-1» Юрій Береза. За словами ж іншого депутата і комбата Семена Семенченка, Україні слід відмовитися від формату Мінських переговорів і починати відвойовувати свою територію. Політологи ж кажуть: оголосити воєнний стан треба, але лише на Сході.

Юрій Береза
Юрій Береза

Те, що відбувається на Сході України, – справжня війна з Росією. І всі українці мають нарешті почати називати речі своїми іменами, запевняє депутат від «Народного фронту», командир батальйону «Дніпро-1» Юрій Береза. Тому парламентський Комітет з питань національної безпеки і оборони готує до голосування Верховної Ради постанову про визнання війни, каже він.

Нас не розуміє світ. Про яку ми допомогу тоді просимо, якщо самі не називаємо війну війною
Юрій Береза

«Війна досі не названа війною. Ми не можемо використовувати армію, перекрити кордон. Якщо ж у нас війна, ми повинні зробити суцільний фронт, перекрити все. Чому ми до цього часу маємо торговельні відносини з Росією? Нас не розуміє світ. Про яку ми допомогу тоді просимо, якщо самі не називаємо війну війною», – запитує Береза.

Ми принижено просимо миру – це має піти в минуле

Семен Семенченко
Семен Семенченко

Києву слід відмовитися від формату Мінських переговорів, і Верховна Рада готова підтримати таку ініціативу, запевняє народний депутат від фракції «Самопоміч», командир добровольчого батальйону «Донбас» Семен Семенченко. У нього викликає обурення, що Україна не звільняє свої території саме зараз – у найбільш слабкий для Росії час.

Бо ці принизливі перемовини, коли терористи ні в грош не ставлять нашу країну, не виконана ні одна умова перемир’я
Семен Семенченко

«Нам необхідно піти від ганебних Мінських угод. Цей формат нічого не гарантує. Треба перейти до іншого формату, де будуть західні посередники – насамперед США. Бо ці принизливі перемови, коли терористи ні в грош не ставлять нашу країну, не виконана ні одна умова перемир’я, падає ціна на нафту, рубль, починається повстання пригнічених народів проти Кремля, а ми в цей час принижено просимо миру, це має піти в минуле», – наголошує Семенченко.

Віктор Небоженко
Віктор Небоженко

Елементи військового стану треба було оголосити давно, вважає політолог Віктор Небоженко. А після цього створювати ставку головного командування і призначати реальних військових командирів, відповідальних за ситуацію в країні.

Україні доведеться визнати те, що нас напали, назвати противника, тобто Москву, агресором
Віктор Небоженко

«Але це називається жити по- новому. А цього ніхто не хоче, всі хочуть по-тихому: домовленості між Меркель, Путіним, Заходом, Києвом... А війна розвивається за своїми правилами, і її не зупинити ні Мінськими таємними домовленостями, які більше нагадують Брестський мир, ні іншими способами. Україні доведеться визнати те, що на нас напали, назвати противника, тобто Москву, агресором. І в тих районах, де відбуваються військові зіткнення з російськими військами, оголосити військовий стан.

Скоро перший суддя отримає повістку?

Володимир Парасюк
Володимир Парасюк

Україні є чим погрожувати Росії, стверджує позафракційний депутат, боєць батальйону «Дніпро-1» Володимир Парасюк. Як мінімум, Київ уже давно мав запровадити серйозні економічні санкції. Що ж до можливої мобілізації, депутат каже: вона почнеться з чиновників.

Ми вже зібрали групу народних депутатів, які будуть вручати повістки суддям
Володимир Парасюк

«Ми вже зібрали групу народних депутатів, які будуть вручати повістки і запрошувати до служіння своїй країні, наприклад, суддям. Я вам хочу сказати, що дуже скоро ви побачите, як перший суддя отримає запрошення йти захищати нашу землю!».

В армії є дуже багато питань, які можна довірити суддям. Наприклад, копати окопи
Юрій Береза

На запитання, чи не бояться вони зради високопосадовців, комбати відповіли: «В армії є дуже багато питань, які можна довірити суддям. Наприклад, копати окопи». І пообіцяли створити новий батальйон під назвою «Мажор» – для депутатів, які не виконуватимуть своїх службових обов’язків у парламенті.

  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG