Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС Росії здивовані заявами Порошенка про закриття кордону та проситимуть роз’яснень


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

У Росії заяви президента України Петра Порошенка про закриття російсько-українського кордону викликають подив. Про це заявив офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич.

«Якщо чесно, викликають подив і конфуз подібні висловлювання. По-перше, ми вже неодноразово говорили, що представників Збройних сил Російської Федерації не було і немає в Україні. Тому виводити нічого. Що стосується кордону, то з нашого боку межа абсолютно забезпечена», – заявив він.

Щодо української сторони кордону, то, за словами Лукашевича, потрібно «прямо домовлятися з представниками Донецька і Луганська».

Представник МЗС Росії припускає, що російська сторона буде просити «офіційно роз’яснити таку позицію».

Сьогодні президент Петро Порошенко закликав Росію припинити підтримку сепаратистів на сході України, маючи на увазі і виведення російських військ із української території. Він також закликав Росію закрити кордон між двома країнами і додав, що цього буде досить, щоб протягом кільккох тижнів досягти «миру і стабільності в Україні».

Забезпечити постійний моніторинг на українсько-російському державному кордоні і верифікацію з боку ОБСЄ і вивести незаконні збройні формування, військову техніку, а також бойовиків і найманців із території України вимагає також Мінський протокол від 5 вересня, який підписав і представник Росії.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG