Доступність посилання

ТОП новини

Лідери України та Австралії: літак рейсу МН17 збила російська ракета


Президент України Петро Порошенко і прем’єр-міністр Австралії Тоні Ебботт вважають, що літак «Малайзійських авіаліній» у небі над Донбасом був збитий російською ракетою, повідомляє офіційний сайт глави української держави.

«Розвіддані свідчать, що в повітряне судно була випущена ракета з системи «Бук-М», яка була завезена з Росії на Донбас разом з екіпажем», – підкреслив Петро Порошенко.

«Зранку 17 липня літак МН17 був збитий в небі бойовиками, підтримуваними Росією», – твердить Тоні Ебботт.

Президент України Петро Порошенко і прем’єр-міністр Австралії Тоні Ебботт зустрілися сьогодні з членами австралійської робочої групи з розслідування обставин катастрофи літака МН-17.

Порошенко подякував експертам і підкреслив, що Україна продовжує сприяти відкритому міжнародного розслідування авіакатастрофи.

«Ми надаємо все необхідне технічне обладнання і фахівців для проведення розслідування», – підкреслив президент України.

Літак «Боїнг-777» рейсу MH17 Амстердам – Куала-Лумпур авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» був збитий над Донбасом 17 липня; загинули всі 298 людей, які були в ньому. Більшість жертв була громадянами Нідерландів, тому Україна передала розслідування цій державі.

Попередні дані розслідування засвідчили, що літак зазнав катастрофи внаслідок влучення ззовні великої кількості об’єктів із високою енергією. На повніші результати чекають навесні наступного року.

XS
SM
MD
LG