Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони хоче посилити військову присутність на сході і півдні


Степан Полторак
Степан Полторак

Міністерство оборони планує розгорнути додаткові військові формування на східних кордонах держави і посилити присутність українських військовослужбовців уздовж південного й південно-західного кордонів України. Про це, виступаючи у Верховній Раді України, заявив міністр оборони Степан Полторак.

«Загрози в нас є не лише на сході, а й на півдні. І там групи військ треба не скорочувати, а збільшувати. Потім відповідні речі відпрацьовуються», – заявив міністр.

«Я думаю, що там буде не батальйон, а значно більше. Тому що в нас є там загрози з боку Придністров’я і з півдня. Ми чітко цей процес знаємо», – додав він.

За словами Полторака, на сході України планується передислокація сил і розгортання нових частин.

Влада України з квітня проводить антитерористичну операцію проти проросійських сепаратистів на сході. 9 грудня на сході України набрав чинності «режим тиші» – чергова спроба реалізувати на практиці Мінські домовленості про припинення вогню між сторонами конфлікту. Вдень 11 грудня речник РНБО повідомляв, що троє солдатів загинули і вісім поранені протягом попередньої доби. Водночас увечері 11 грудня штаб АТО інформував лише про два випадки порушення «режиму тиші».

За даними ООН, близько 4300 людей загинули на сході Україні від середини квітня.

XS
SM
MD
LG