Доступність посилання

ТОП новини

Хорватія ратифікувала Угоду про асоціацію України і ЄС – Клімкін


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Хорватія ратифікувала Угоду про асоціацію України і Євросоюзу. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму twitter.

«День гарних новин. Хорватія ратифікувала нашу Угоду про асоціацію», – написав він.

На цей час процедуру ратифікації Угоди про асоціацію України і Євросоюзу повністю завершили шість із 28 країн-членів ЄС: Румунія, Литва, Латвія, Мальта, Болгарія і Словаччина. Іще чотири близькі до цього: Естонії й Угорщині, які теж ратифікували угоду, залишається тільки передати на зберігання документи про це; крім того, угоду ратифікували парламенти Швеції, Польщі, верхня палата Парламенту Чехії.

Також ратифікацію завершила сама Україна. Крім того, ратифікацію угоди підтримав Європейський парламент.

Угода формально набуде чинності після того, як ратифікаційні процедури завершать усі країни, що може протривати й кілька років. Наразі з 1 листопада, ще до завершення ратифікаційного процесу, почалося її тимчасове застосування. При цьому тимчасове застосування частини угоди, що стосується зони вільної торгівлі між Україною і ЄС, відкладене до початку 2016 року – протягом цього часу, однак, із боку Євросоюзу для України односторонньо діятимуть преференції, передбачені угодою.

XS
SM
MD
LG