Доступність посилання

ТОП новини

У Москві обшукали квартиру активістки, яка кинула пістолет Пореченкову


Катерина Мальдон
Катерина Мальдон

У Росії у квартирі громадянської активістки Катерини Мальдон пройшов обшук. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Під час обшуку Мальдон не було вдома, але там були її рідні, чоловік і діти.

За її словами, були вилучені книжки, плакати, українські прапори, значки і вінки. Пізніше Мальдон заявила, що виявила зникнення грошей на суму 40 тисяч рублів.

Співробітники поліції заявили, що обшук проводився у зв’язку з тим, що під’їзд і двері активістки розписані проукраїнськими написами. Активістка стверджує, що написи зробили невідомі.

Мальдон заявила, що ця акція в під’їзді – помста за серію одиночних пікетів біля будівлі Генштабу, що проходили напередодні того, що сталося. Активістка не виключила, що їй доведеться переїхати, повідомляє агентство «Росбалт».

4 листопада співзасновник громадського руху «Майдан без кордонів» Катерина Мальдон після закінчення вистави «Трамвай «Бажання» у Московському художньому театрі імені Чехова кинула акторові Михайлу Пореченкову іграшковий пістолет, вигукнувши: «На, Міша, ти ж любиш постріляти! Застрель мене!».

30 жовтня Михайло Пореченков відвідав позиції сепартистів в аеропорту Донецька і, вдягнувши каску з написом «Преса», зробив кілька пострілів із кулемета. В Україні проти Пореченкова порушені кримінальні справи (і міліцією, і СБУ), фільми з його участю зняті з ефіру українських каналів.

Сам Пореченков тепер заявляє, що кадри з його стріляниною були постановочними, а патрони – холостими.

XS
SM
MD
LG