Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Фріз відкликала законопроект про відповідальність за заклик до непокори


Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» відкликала законопроект про встановлення відповідальності за заклик до непокори. Про це депутат повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Проект закону 1295, який я запропонувала, не несе загроз громадянському суспільству. З огляду на остаточні висновки та пропозиції, що були сформовані робочою групою щодо редакції законопроекту, зауважень, що надійшли від шановного Євгена Захарова, прийняте рішення про відкликання законопроекту 1295 до розробки нової його редакції та проходження суспільного обговорення до моменту реєстрації», – написала вона.

8 грудня народний депутат Ірина Фріз зареєструвала законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за заклик до непокори.

Пізніше Фріз уточнила, що документ спрямований проти тих, хто «підбуроює військовослужбовців не виконувати законний наказ щодо захисту державного кордону, територіальної цілісності та суверенітету».

Чинне законодавство передбачає відповідальність за непокору, зокрема, Кримінальний кодекс передбачає відповідальність військовослужбовців за непокору, тобто відкриту відмову виконати наказ начальника, а також інше умисне невиконання наказу.

XS
SM
MD
LG