Доступність посилання

ТОП новини

Україна виплатила пенсії половині пенсіонерів з підконтрольних сепаратистам територій – ПФУ


Микола Шамбір
Микола Шамбір

Пенсійний фонд України (ПФУ) до грудня виплатив пенсії 640 тисячам пенсіонерів з територій, які контролюють угрупування «ДНР» і «ЛНР», повідомив Радіо Свобода в.о. голови пенсійного фонду Микола Шамбір.

«Ми зробили основне. Людина, яка перебуває на території, що нами не контролюється, отримує пенсію, якщо звертається до будь-якого управління соцзахисту чи пенсійного фонду на контрольованій нами території. Для цього просто треба прийти з паспортом», – пояснив чиновник в ефірі програми «Ми разом».

За словами в.о. голови пенсійного фонду, вже «зареєструвалися 740 тисяч пенсіонерів, із них 640 тисяч вже отримали пенсії. Інші – в процесі переведення».

Якщо всі охочі не встигнуть перереєструватися до 1 січня, як заявив Микола Шамбір, «Кабмін опрацьовує питання подовження цього терміну, й усі зможуть отримати свою пенсію».

Керівник пенсійного фонду України розповів, що «запит електронної справи відбувається максимум за тиждень. Тобто, через тиждень надходить інформація у те управління, до якого людина звернулася і далі проходить процес оформлення документів. Це теж потребує від кількох днів до тижня».

Понад 1, 2 мільйона людей, які мають право на отримання пенсії, втратили цю можливість через захоплення влади сепаратистами у Донецьку, Луганську і прилеглих до них населених пунктах.

XS
SM
MD
LG