Доступність посилання

ТОП новини

У Черкаській області на Дніпрі врятували 25 рибалок, які дрейфували на крижині


У Черкаській області сьогодні вдень рятувальникам довелося знімати з дрейфуючої крижини на річці Дніпро 25 черкаських рибалок. Як повідомили у прес-службі УДСНС у Черкаській області, близько 13-ї години у Черкаському районі на річці Дніпро стався відрив крижини, на якій знаходилась група рибалок. Згодом крижина розкололася ще на кілька шматків. Коли на місце події за викликом прибули рятувальники, течія встигла віднести крижини від місця відриву на велику відстань, а також − далеко одну від одної. Дві з крижин опинилися у сусідньому Чигиринському районі.

Найчисельніша група рибалок − 15 осіб знаходилась неподалік села Топилівка Чигиринського району, 9 рибалок дрейфували на крижині поруч із селом Боровиця Чигиринського району, один рибалка перебував на найменшій крижині біля села Сагунівка Черкаського району.

Крім фахівців держслужби з надзвичайних ситуацій до рятувальних робіт залучалася місцева риболовецька бригада з села Топилівка, а також зміна меліоративної насосної станції Черкаського обласного управління водних ресурсів. О 14.30 останніх рибалок з найвіддаленішої крижини доставили до берега. Загиблих та постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації не було. У рятувальній операції було задіяно 14 рятувальників, а також 5 човнів та катер на повітряній подушці «Пегас» УДСНС області.

XS
SM
MD
LG