Доступність посилання

ТОП новини

Керрі і Лавров у Римі обговорять санкції проти Росії через події в Україні


Держсекретар США Джон Керрі (ліворуч) і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Держсекретар США Джон Керрі (ліворуч) і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Держсекретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрінуться 14 грудня в Римі.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив перед цією зустріччю, що Лавров може висловити стурбованість Москви з огляду на ухвалення Конгресом США законопроекту, відомого як «Акт підтримки свободи в Україні».

Цей документ, який, щоб стати законом, вимагає ще підпису президента США Барака Обами, збільшує перспективи жорстких санкцій проти Росії і надання Україні летальної американської військової допомоги для боротьби проти підтримуваних Кремлем сепаратистів. Ідеться про військову техніку на суму до 350 мільйонів доларів, включно із протитанковою зброєю, радаріами, літаками-розвідниками і комунікаційним устаткуванням.

Рябков заявив, що Москва вдасться до заходів у відповідь, якщо це рішення набуде чинності.

Барак Обама перед ухваленням законопроектів виступив із критикою прагнення Конгресу домогтися нових санкцій проти Росії. Він попередив, що це може бути контрпродуктивним і стратегічно помилковим: такі заклики можуть підірвати єдність США і Європи, для якої економічні наслідки цих санкцій значно більші, ніж для Вашингтона, і тим самим допомогти президентові Росії Володимирові Путіну, який прагне розколоти міжнародні зусилля з метою стримати його.

XS
SM
MD
LG