Доступність посилання

ТОП новини

У Чечні поліція затримала юристів «Комітету проти тортур»


Спаленний будинок одного з родичів бойовиків, підозрюваних у причетності до нападу на Грозний 4 грудня, село Янді, Чечня, Росія
Спаленний будинок одного з родичів бойовиків, підозрюваних у причетності до нападу на Грозний 4 грудня, село Янді, Чечня, Росія

У столиці Чечні Грозному поліція затримала двох юристів правозахисної організації «Комітет проти тортур». Силовики провели обшук у квартирі, яку винаймають правозахисники, вилучили офісну техніку і відвезли затриманих у відділення поліції з офіційним формулюванням «для з’ясування особи».

Раніше сьогодні в Грознову невідомі на той момент особи утримували у квартирі двох співробітників «Комітету проти тортур», офіс якого був спалений 13 грудня.

Як повідомила очільниця російського відділення міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch Тетяна Локшина, невідомі називали себе співробітниками правоохоронних органів і вимагали слідувати за ними, але не пред’являли жодних документів на арешт чи обшук.

Правозахисну організацію «Комітет проти тортур» очолює член Ради з прав людини при президентові Росії Ігор Каляпін. Раніше він написав заяву до Генпрокуратури Росії з вимогою перевірити законність висловлювань лідера Чечні Рамзана Кадирова про примусове виселення з цього російського регіону родин бойовиків, яких підозрюють у нападі на Грозний 4 грудня.

XS
SM
MD
LG