Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз повинен продовжувати тиснути на Росію – глава МЗС Литви


Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус переконаний, що Європейський союз повинен продовжувати тиснути на Росію.

«Припинення вогню не працює. Ми повинні тримати тиск та зробити так, щоб ситуація покращилася», – зазначив Лінкявічус перед засіданням Ради ЄС з питань закордонних справ.

Напередодні, 14 грудня, глава МЗС Росії Сергій Лавров під час зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі заявив, що спроби будь-якого тиску на Росію безперспективні. Таку заяву він зробив після затвердження у Конгресі США «Акту на підтримку свободи України», який зокрема передбачає можливість надання Україні військової техніки і послуг, а також посилення санкцій проти Росії.

Відносини між країнами Заходу і Росії погіршилися з часу анексії Криму.

16 березня 2014 на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG