Доступність посилання

ТОП новини

Закон про суспільне мовлення можуть ухвалити до Нового року – Сюмар


Суспільне мовлення в Україні може з'явитись до Нового року - Сюмар
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:51 0:00

Парламент до кінця року ухвалить у першому читанні необхідні зміни до законодавства, щоб створити громадське телебачення. На це розраховує голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова й інформації Вікторія Сюмар. Вона додала, що саме таких домовленостей досягли у Верховній Раді на даний момент.

«Наш комітет виступає за створення суспільного мовлення. Це наше перше завдання, яке буде виконане. Ми повинні забезпечити, щоб «першою кнопкою» стало не державне, а суспільне мовлення. Це пріоритет номер один для комітету. В першому читанні ми ухвалимо цей закон, який підготовлений ще до Нового року. А потім за прискореною процедурою ми приймемо цей закон в цілому відразу після Нового року, щоб запустити процес», – говорить Сюмар.

Сюмар також оголосила, що очолюваний нею комітет стане комунікаційним майданчиком для розробки законопроекту з роздержавлення медіа. Ще одним ключовим пріоритетом роботи вона називає іномовлення.

Окрім того, за її словами, незабаром засідання усіх парламентських комітетів будуть транслюватися онлайн, а стенограма кожного засідання Верховної Ради буде доступна громадськості.

Раніше Сюмар висловлювала побоювання, що Міністерство фінансів хоче вилучити з бюджету положення про фінансування суспільного мовника 0,2% від бюджету, аби зекономити кошти. Фактично мова йде про те, чи отримає суспільний мовник близько 800 мільйонів гривень з держбюджету на рік.

Створення і впровадження Суспільного мовлення має повну європейську підтримку, запевняє Клаудіо Каппон, віце-президент Європейської мовної спілки (ЕМС).

XS
SM
MD
LG