Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк обіцяє Європі реформи, Європа Україні «безпрецедентну підтримку»


Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, який перебуває сьогодні з робочим візитом у Брюсселі, висловив переконання, що Україна досягне успіху, і це буде спільний успіх України та Європейського союзу, повідомляє прес-служба уряду.

Яценюк, зокрема, разом із українською делегацією взяв участь в інавгураційному засіданні Ради асоціації Україна – ЄС і за його підсумками заявив, що уряд України вже оголосив свій порядок денний реформ, який базується на Угоді про асоціацію з Євросоюзом і передбачає «швидкі та ефективні реформи в Україні».

«Це наше спільне завдання – імплементувати угоду і зробити Україну успішною», – заявив він на прес-конференції за підсумками засідання.

За його словами, Україна зможе досягти стабільності разом із європейськими партнерами. «2015 має стати роком стабілізації, а 2016-й – роком економічного зростання», – сказав Яценюк.

Єврокомісар із питань Європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнес Ган, зі свого боку, висловив на прес-конференції переконання, що найкращою відповіддю для тих, хто дестабілізує Україну, буде демонстрація того, що вона буде успішною й безпечною.

Він запевнив, що Європейська комісія буде далі надавати Україні «безпрецедентний рівень фінансової підтримки». «Але я думаю, що зрозуміло, що така підтримка надається за умови проведення реформ, без яких Україна не може сподіватися побудувати стабільне відновлення», – наголосив, як повідомляє агентство УНІАН, єврокомісар.

Він також висловив упевненість, що міжнародна донорська конференція для України відбудеться на початку наступного року.

XS
SM
MD
LG