Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалить закони щодо євроатлантичної інтеграції України наступного тижня – Макеєв


Олексій Макеєв
Олексій Макеєв

Комітет Верховної Ради із зовнішньої політики розглянув три законопроекти, які передбачають внесення змін в законодавство в питанні євроатлантичної інтеграції України. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив директор департаменту політики і комунікацій МЗС України Олексій Макеєв.

На його думку, ці законопроекти розглянуть вже на наступному засіданні Верховної Ради.

​«У цьому парламенті існує більшість навколо того, що політика позаблоковості буде скасована. Про це заявив президент, про це неодноразово заявляв прем’єр-міністр, про це записано в коаліційній угоді. І в програмі уряду також містяться всі ці елементи. На наступному засіданні парламенту я упевнений будуть розглянуті», –зазначив Макеєв.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк перебуває у Брюсселі, де має відвідати штаб-квартиру НАТО. Напередодні візиту до Брюсселя Яценюк знову наголосив на необхідності скасування позаблокового статусу України, українське військо, за його словами, має повністю відповідати стандартам Північноатлантичного альянсу. Для цього Україна щорічно буде затверджувати річний цільовий план дій Україна-НАТО.

27 листопада президент Петро Порошенко заявив, що позаблоковість не дала гарантій безпеки Україні і від неї треба відмовитися. У Верховній Раді вже зареєстровані відповідні законопроекти.

XS
SM
MD
LG