Доступність посилання

ТОП новини

Під Верховною Радою мітингував «фінансовий Майдан»


«Фінансовий Майдан» пікетував урядовий квартал
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

Під стінами Верховної Ради зібралися вкладники і позичальники, які виступили проти «фінансового свавілля» банків.

Люди вимагали ухвалити закони, які захищали б від девальвації гривні. Серед вимог учасників акції – списання всіх штрафних санкцій, перерахунок валютних кредитів у гривню за курсом на дату видачі, захист прав учасників АТО та їх сімей.

Серед учасників акції були не лише кияни, але і вкладники та позичальники з інших регіонів України. Одна з організаторів мітингу Ірина Сало зазначила, що протестні акції розпочалися ще в квітні. «Ми брали валютні кредити за курсом від 4,85 (гривень за долар – ред.). Сьогодні долар по 20, і з нами ніхто нічого вирішувати не збирається. Окрім того, Кабмін видав нову постанову, згідно з якою квартиру можуть забирати без судового рішення», – сказала Сало.

Після мітингу під Верховною Радою учасники протестної акції вирушили до будівлі комітетів парламенту. За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, частині з них вдалося зайти всередину, де вони мали короткі переговори з представником комітету з фінансової політики.

Після цього протестна хода вирушила до Національного банку України, вимагаючи переговорів з головою Нацбанку Валерією Гонтарєвою. Ініціативна група мітингувальників зайшла до будівлі НБУ і вела там переговори.

Національний банк України сьогодні встановив курс на рівні 15,77 гривні за долар.

На початку року, 31 січня 2014 року, курс гривні до долара становив 7,99.

XS
SM
MD
LG