Доступність посилання

ТОП новини

Путін не готовий визнавати свої помилки – Нємцов


Борис Нємцов
Борис Нємцов

У Росії не фінансова криза, а криза політична – крах рубля стався на рівному місці, заявив в ефірі Радіо Свобода російський опозиційний політик Борис Нємцов.

Причиною нинішньої ситуації у Росії Нємцов називає «божевільну політику» президента країни Володимира Путіна.

«Якщо б не божевільна політика Путіна, якщо б не війна з Україно, якщо б не агресія, не самоізоляція, якщо б його дії були хоч трохи адекватними ситуації, яка склалася і в Росії, і в світі, ніякої кризи б не було. Так, насправді, нафта упала вдвічі, але 60 доларів – це не маленька ціна для Росії. Коли я працював в уряді у 1998 році, стався дефолт, але тоді ціна на нафту була вісім доларів», – сказав Борис Нємцов.

За його словами, щоб вибратися з цієї кризи, не потрібно змінювати прем’єр-міністра Росії і керівника центрального банку, а потрібно змінювати політику.

«Чи готовий Володимир Путін змінювати політику? Чи готовий він визнати свої фатальні, злочинні помилки? Звичайно, ні!» – зазначив Борис Нємцов.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що Володимир Путін не планує робити спеціальних заяв з приводу ситуації з рублем до своєї щорічної прес-конференції. За його словами, Путін перебуває в постійному контакті з урядом, але надзвичайних зустрічей не планує.

Після падіння до близько 80 рублів за долар 16 грудня сьогодні російська валюта зміцнилася після інтервенцій російського Центробанку. Від початку грудня Банк Росії витратив на підтримку курсу рубля понад 10 мільярдів доларів, у тому числі майже 2 мільярди тільки за один день – 15 грудня.

Щорічна прес-конференція Путіна запланована на 18 грудня.

XS
SM
MD
LG