Доступність посилання

ТОП новини

Під Кабміном вимагали прозорого формування бюджету


Зараз формується бюджет виживання та проїдання – активісти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

Представники ініціативи «Реанімаційний пакет реформ» вимагають від уряду прозорого формування бюджету на 2015 рік. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, активісти влаштували акцію під Кабінетом міністрів: «Прозоре формування бюджету – найкращий новорічний подарунок».

Активіст «Реанімаційного пакету реформ» Андрій Андрушків заявляє, що зараз Кабмін формує бюджет виживання і проїдання замість бюджету реформ.

За словами експерта «Реанімаційного пакету реформ» Ярослава Юрчишина, державний бюджет буде ухвалений 29-31 грудня, що не дасть змоги його якісно проаналізувати. «Якщо в бюджеті не будуть закладені кошти на функціонування Національного антикорупційного бюро, то не буде адекватної боротьби з корупцією», – сказав експерт.

Представник департаменту інформації й комунікацій із громадськістю Кабміну Олександр Ільєнко заявив, що уряд зараз доопрацьовує проект держбюджету і передасть його до Верховної Ради.

Раніше спікер Верховної Ради заявив, що закон про державний бюджет України на 2015 рік має бути ухвалений не пізніше як 26 грудня. 2 грудня Верховна Рада затвердила склад Кабміну. Перед цим прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що проект закону про державний бюджет на 2015 рік уже готовий.

XS
SM
MD
LG