Доступність посилання

ТОП новини

Російські моряки попливли з Франції без «Містраля»


Російські моряки на березі біля «Містраля» в Сен-Назері, фото 25 листопада 2014 року
Російські моряки на березі біля «Містраля» в Сен-Назері, фото 25 листопада 2014 року

Російські моряки, які кілька місяців проходили тренування на вертольотоносці класу «Містраль», збудованому у Франції, залишили цю країну. Корабель «Смольний», екіпаж якого складається з 400 моряків, залишив порт Сен-Назер і поплив в Атлантичний океан у четвер, 18 грудня.

За повідомленням речника Міноборони Франції, російські моряки можуть ще повернутися, «з огляду на те, що питання щодо доставки [Росії] корабля «Містраль» ще не ухвалене».

Російські моряки прибули у Сен-Назер наприкінці червня. Передбачалося, що вони повернуться до Петербурга на першому «Містралі» з назвою «Владивосток», а потім попливуть до порту його дислокації у Владивосток.

Передача першого вертольотоносця російським замовникам мала відбутися 14 листопада, проте Франція так і не передала корабель Росії. Тим часом у Сен-Назері триває будівництво другого вертольотоносця «Севастополь». Роботи ведуться з дотриманням раніше наміченого графіка.

Росія і Франція підписали контракт на поставку вертольотоносців у червні 2011 року, сума контракту становить 1,5 мільярда доларів.

XS
SM
MD
LG