Доступність посилання

ТОП новини

Гендиректор «Київпастрансу»: виплати зарплат працівникам підприємства почалися


У Києві страйк трамвайників
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

Вже завтра трамвайні депо Києва можуть відновити свою роботу, сподіваються в «Київпастрансі».

Як заявив генеральний директор «Київпастрансу» Сергій Майзель, страйкарям вже почали нараховувати заборговані зарплати. «Вчора ми перерахували людям 16 мільйонів гривень, сьогодні 11 мільйонів. До 29 грудня людям надходитимуть кошти, заборгованість за жовтень і листопад буде погашено», – заявив Майзель.

На сьогодні заборгованість із зарплат складає 80 мільйонів гривень.

Голова профспілкової організації «Київпастрансу» Сергій Болдинюк зазначає, що домовленості з працівниками про відновлення роботи завтра ще немає.

«Ще вчора я не знав про намір трамвайних депо не виходити на роботу. Сьогодні я не можу говорити про те, як завтра поведуть себе тролейбусні депо. Сподіваюся на те, що як тільки сьогодні на картки робітників прийдуть смс-сповіщення про нарахування зарплат, то це вже буде початок розв’язання проблеми», – сказав він.

У випадку продовження страйку транспортників «Київпастранс» планує збільшити кількість тролейбусів й автобусів, що курсують дорогами Києва.

З лютого 2015 року «Київпастранс» має намір підвищити тарифи на проїзд у громадському транспорті. За словами генерального директора відомства Сергія Майзеля, ціна наземного транспорту складатиме три гривні. За проїзд у міській електричці й метро люди платитимуть чотири гривні. Пояснюють це тим, що сьогодні комунальне підприємство не заробляє на своїй роботі. Окрім того, «Київпастранс» перегляне кількість пільгових категорій. На сьогодні пільговики складають 61% від загальної кількості пасажирів. За даними відомства, щороку близько 600 мільйонів людей безкоштовно користуються послугами підприємства.

У Києві у зв’язку з не вирішеним питанням про погашення заборгованості із зарплати сьогодні, 18 грудня, на маршрути не виїхали трамваї трьох депо.

XS
SM
MD
LG