Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон повідомляє про знищення кількох лідерів «Ісламської держави»


Чорний прапор джигаду
Чорний прапор джигаду

У результаті повітряних ударів США та союзників по позиціях угруповання «Ісламська держава» в Іраку було вбито кілька ісламістських лідерів. Про це у четвер, 18 грудня, повідомили у Пентагоні.

За словами представника Міністерства оборони США віце-адмірала Джона Кірбі, Вашингтон сподівається, що втрата лідерів «послабить» можливості «Ісламської держави» «керувати і контролювати нинішні операції проти іракських сил безпеки».

Видання The Wall Street Journal, цитуючи американських посадовців, які повідомляють, що у результаті авіаударів США загинули Абд аль-Басіт, керівник воєнної операції «Ісламської держави» в Іраку, Хаджі Мутазз, який був правою рукою «хіліфа» Абу-Бакра аль-Багдаді та Радвін Таліб, керівник «Ісламської держави» в іракському місті «Мосул».

У Пентагоні наголошують, що «лідери, командування, контрольні пункти та озброєння є завжди частиною наших розрахунків».

Радикальне ісламістське угруповання «Ісламська держава» захопило значні території на півночі Іраку і сусідньої Сирії. Світова спільнота, і зокрема США, вважають це угруповання за одну з найбільших загроз світовій безпеці нині. Міжнародна коаліція під проводом США завдає по ісламістах повітряних ударів, щоб допомогти іракцям і сирійцям боротися з ним.

XS
SM
MD
LG