Доступність посилання

ТОП новини

Двері для Росії відчинені – Камерон про санкції


Прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон
Прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон

Для скасування або послаблення санкцій Росія має «змінити свою поведінку». Про це за підсумками саміту Євросоюзу у Брюсселі заявив прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон.

«Двері завжди відчинені. Якщо Росія змінить свою поведінку, дозволить українському народу самостійно здійснювати вибір, поважатиме їхній суверенітет, якщо вона забере російські війська з України і виконає мінські угоди, ці санкції можуть бути скасовані. Але поки цього не сталося, ці санкції мають залишатися, і це чітка, одноголосна і єдина точка зору Європейського союзу», – наголосив Камерон.

Європейська рада (саміт Європейського союзу) попередила в четвер, що ЄС стежитиме за діями Росії щодо України і готовий вжити й нових заходів, якщо це буде потрібно.

У підсумкові заяві саміту йдеться, що становище на сході України далі викликає глибоке занепокоєння, а політика Євросоюзу щодо невизнання незаконної анексії Криму й Севастополя була далі посилена накладенням у четвер нових санкцій щодо Криму.

Євросоюз закликав активно й повністю виконувати Мінські домовленості всі сторони, включно з Росією.

При цьому Європейська рада привітала Україну зі створенням нового уряду і високо оцінила його рішучість здійснити політичні й економічні реформи.

XS
SM
MD
LG