Доступність посилання

ТОП новини

США дадуть відповідь на кібератаки КНДР – Обама


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Сполучені Штати дадуть відповідь на кібератаки з боку Північної Кореї на компанію Sony Pictures Entertainment. Про це заявив президент США Барак Обама у п’ятницю, 19 грудня.

«Вони спричинили значний збиток. І ми будемо реагувати і реагувати», – заявив Обама.

На його думку, кіностудія Sony зробила помилку, скасувавши прем’єру фільму. «Ми не можемо допустити жити у суспільстві, у якому деякі диктатори, що перебувають далеко, будуть змушувати нас вводити цензуру тут, у США», – наголосив президент США.

На його думку, Sony слід було спочатку порадитися з ним перш, ніж скасовувати показ фільму.

Північна Корея заперечує свою причетність до кібератаки.

19 грудня ФБР звинуватило Північну Корею у проведенні хакерської атаки проти компанії Sony Pictures Entertainment. Влада США звинувачує уряд КНДР у вторгненні у приватний інтернет-простір, у результаті чого відбулося порушення електронної пошти компанії і були знищені комп’ютерні дані.

Метою Північної Кореї було завдати шкоди американському бізнесу і придушити право американських громадян на самовираження, мовиться у заяві ФБР. Йдеться про спробу перешкодити виходу на екрани американського фільму «Інтерв’ю».

Комедія про змову з метою вбивства лідера Північної Кореї Кім Чен Ина викликала обурення в КНДР і погрози зірвати прем’єру кінокартини у країнах Заходу. Після кібератак прем’єра фільму була скасована.

XS
SM
MD
LG