Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Меркель поговорили про Донбас, реформи та фінансову допомогу


Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент України Петро Порошенко
Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Про це йдеться в повідомленні на сайті президента України.

«Петро Порошенко та Ангела Меркель обговорили процес мирного врегулювання на Донбасі. Співрозмовники погодились, що відео-конференція тристоронньої контактної групи, яка відбулась цими днями є позитивним зрушенням на шляху виконання Мінських домовленостей. Проте, ключовим у даному випадку є проведення зустрічі цієї контактної групи для того, щоб вийти на лінію розмежування, зафіксувати дорожню карту відведення військ та звільнити заручників. Петро Порошенко висловив сподівання, що всі сторони мирного врегулювання докладуть зусиль для того, щоб зустріч тристоронньої контактної групи відбулась найближчим часом», – йдеться в повідомленні.

Також сторони обговорили економічну та фінансову взаємодію.

Петро Порошенко повідомив, що в Україні підготовлено план реформ, а бюджет на 2015 рік має бути проголосований в парламенті до кінця року. Президент наголосив, що позиція Міжнародного валютного фонду, Європейського Союзу та інших інституцій, що надають макрофінансову допомогу, має бути послідовна та відповідальна, адже українська влада демонструє повну взаємодію і внутрішню консолідацію.

Сторони погодились продовжити докладати зусиль задля економічної стабілізації ситуації в Україні й надалі налагоджувати багатосторонній діалог для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

17 грудня Петро Порошенко повідомив, що наступне засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися у Мінську в неділю, 21 грудня.

XS
SM
MD
LG