Доступність посилання

ТОП новини

США можуть повернути КНДР до списку держав-спонсорів тероризму


США розглядають можливість виключення зі списку держав-спонсорів тероризму Куби і повернення в нього КНДР. Про це заявив президент США Барак Обама в інтерв'ю телеканалу CNN.

Пхеньян може знову опинитися в чорному списку у зв’язку з діями північнокорейських хакерів, які погрожували влаштувати теракт на американському показі фільму «Інтерв’ю» про вбивство лідера КНДР Кім Чен Ина. Північна Корея заперечувала свою причетність до цих погроз.

Обама назвав атаку хакерів актом кібервандалізма, але не війни. При цьому він зазначив, що вона призвела до великих збитків в США.

Раніше кінокомпанія Sony скасувала показ в американських кінотеатрах комедії «Інтерв’ю», оскільки більшість кінопрокатників відмовилися від цієї стрічки після погроз хакерів. Сюжет картини заснований на пригодах двох журналістів, які отримали можливість взяти інтерв’ю у лідера КНДР. Перед поїздкою до Північної Кореї їх вербує спецслужба і вони отримують наказ ліквідувати Кім Чен Ина.

Вашингтон включив КНДР до списку країн, що підтримують тероризм, в 1987 році, після катастрофи літака південнокорейської компанії Korean Airlines. У 2008 році США заявили про виключення КНДР зі списку.

XS
SM
MD
LG