Доступність посилання

ТОП новини

Інститут медіа права пропонує рекламувати партію лише 2,30 хвилини на день


Політична реклама у день тиші, Херсон, 25 жовтня 2014 року
Політична реклама у день тиші, Херсон, 25 жовтня 2014 року

Інститут медіа права пропонує зміни до виборчого законодавства і закону про рекламу, зокрема, жорстке квотування політичної реклами на телебаченні у виборчий період.

«Ми пропонуємо схему 2,30х10, за якою одна політична партія може придбати у одного телеканалу упродовж дня лише один блок тривалістю 2,30 хвилини. Протягом всього виборчого процесу – не більше 10 таких блоків. Такий розмір слоту використовується в Німеччині. Саме під час двох із половиною хвилин політична сила повинна сказати щось змістовне, а не давати короткі емоційні меседжі по 20-30 секунд», – пояснює директор організації Тарас Шевченко.

Політична реклама сьогодні, за його словами, вимагає залучати великі бюджети і робить партії залежними від фінансування олігархами, знижує якість політичної дискусії, створює нерівність у доступі до ЗМІ і дає можливість партіям пройти до парламенту використовуючи виключно маркетингові ходи.

Політичну рекламу вже заборонили такі країни як: Франція, Данія, Великобританія, Бельгія, Ірландія, Мальта, Норвегія, Швеція, Швейцарія, Португалія, Німеччина, Іспанія.

Сьогодні 80% виборчого фонду політичних партій витрачаються на політичну рекламу, в тому числі приховану.

XS
SM
MD
LG