Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Савченко хоче переконати її припинити голодування


Надія Савченко
Надія Савченко

Адвокат української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін заявляє про намір переконати свою підзахисну припинити голодування, яке вона оголосила 13 грудня.

Савченко протестує проти ненадання їй в СІЗО необхідної медичної допомоги і заявляла раніше, що акція стане безстроковою, якщо суд залишить її під вартою.

Сьогодні Московський міський суд, відхиливши скаргу захисту з вимогою негайного звільнення з-під варти української громадянки, визнав законним продовження її арешту до 13 лютого 2015 року.

На судових слуханнях були присутні депутати Верховної Ради України від фракції «Батьківщина», членом якої є Савченко. Сама вона брала участь в засіданні суду по відозв’язку з СІЗО.

Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі двох російських журналістів на сході України. Вона свою провину заперечує.

Минулого тижня захист представив документи, які доводять, що в момент, коли журналісти потрапили під мінометний обстріл, Савченко вже перебувала в полоні у сепаратистів, які потім переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG