Доступність посилання

ТОП новини

Міліція відкрила справу через інцидент з «Айдаром» на дорозі Київ-Бориспіль


Міліція відкрила кримінальну справу через інцидент, який стався на автодорозі Бориспіль-Київ. Про це повідомляє прес-служба управління МВС в Київській області.

«20 грудня, близько 14:00 до чергової частини Бориспільського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від громадянина про те, що о 11:30 на автодорозі Бориспіль-Київ, поблизу села Проліски, невідомі особи, порушуючи Правила дорожнього руху зупинили його автомобіль. Після чого між ними виникла словесна суперечка під час якої чоловіки, одягнені в камуфляжну форму, нанесли потерпілому тілесні ушкодження», – йдеться у повідомлені.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, триває досудове слідство.

Також 20 грудня, близько 11:30, до міліції надійшло повідомлення від представника «Автомайдану» про те, що на автодорозі Бориспіль-Київ, невідомий водій порушує Правила дорожнього руху та створює аварійні ситуації.

За даним фактом проводиться перевірка, зазначають в управлінні МВС в Київській області.

20 грудня в мережі з’явилося відео інциденту. У підписі до відео зазначено, що «п'яні люди на машинах з «Почесної варти» (бійці з бальйону «Айдар»), яких супроводжували машини Автомайдану, влаштовують беззаконня на трасі Бориспіль-Київ».

Водночас на сторінці Автомайдану в Facebook прокоментували відео інциденту.

«Жодна з сторін конфлікту не діяла чи висловлювалась у шанобливий спосіб. Ми жодним чином не виправдовуємо нічиєї поведінки чи мотивів, з яких стався цей інцидент, та вважаємо, що має бути проведене повноцінне розслідування компетентними органами, винесене рішення щодо ситуації та прийняті відповідні, законні міри щодо вирішення конфлікту. Також АвтоМайдан не несе відповідальності за дії бійців «Айдару» та інших учасників конфлікту», – зазначається у повідомленні.

На сторінці батальйону «Айдар» в Facebook також відреагували на опубліковане відео. Зокрема висловили впевненість, що винні будуть покарані відповідно до чинного законодавства. Крім того, зазначили, що «негідно бійця батальйону «Айдар» вести себе непорядно, не по-чоловічому щодо всього, заради чого ми воюємо за єдність нашої Батьківщини».

XS
SM
MD
LG