Доступність посилання

ТОП новини

Держкіно відмовило у прокаті чотирьом російським фільмам


Державне агентство України з питань кіно відмовило у видачі прокатних посвідчень чотирьом російським стрічкам, зокрема фільмам «Мами-3», «Тарас Бульба», а також телесеріалам «Кремінь» та «Кремінь-2». Про це йдеться у повідомленні відомства.

У Держкіно зазначають, що у видачі прокатного посвідчення фільму «Мами-3» відмовлено «через шовіністичне возвеличення Росії та російських цінностей, збудження штучної ностальгії за радянськими традиціями, імперську ідеологію та пропаганду «русского мира».

Обмеження розповсюдження серіалів «Кремінь» та «Кремінь-2» пов’язано з створенням позитивного іміджу російських елітних військ, пропагандою і героїзацією російських спецназівців, зазначають у відомстві.

«Фільм «Тарас Бульба» викривляє історичні події, фальсифікує і дискредитує українську національну ідею, і загалом є кричуще антиукраїнським, ставить під сумнів саме існування українського народу. Варто відзначити, що Володимир Бортко екранізував саме другу версію однойменної повісті Миколи Гоголя, створену на вимогу російського царату, де суттєво зміщені акценти на Русь і російське, а Україна та українське майже відсутні», – наголошують у Держкіно.

Раніше, 9 грудня, експертна комісія з питань розповсюдження та демонстрування фільмів при Держкіно заборонила 71 фільм та серіал з участю російського актора та сценариста Івана Охлобистіна, який відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями. Зокрема російський актор Охлобистін заявляв, що сподівається на введення російських військ в Україну.

XS
SM
MD
LG