Доступність посилання

ТОП новини

Українські силовики отримали чергову партію допомоги від США


©Shutterstock
©Shutterstock

Чергову партію американської допомоги отримали українські силовики. Сполучені Штати продовжують підтримувати переоснащення Державної прикордонної служби України. З початку конфлікту на сході країни Вашингтон надав Києву на укріплення кордонів техніки і обладнання на понад 15 мільйонів доларів.

Сполучені Штати передали Дерприкордонслужбі України чергову партію допомоги – 2300 комплектів індивідуальних засобів захисту. Але найбільше прикордонники зраділи автомобілям для патрулювання. 35 броньованих Тойот і Фольксвагенів, придбаних коштом американських платників податків, незабаром охоронятимуть кордони на сході країни.

Василь Серватюк, перший заступник голови Держприкордонслужби України, вказав на потребу саме таких машин: «Ці броньовані автомобілі в цей нелегкий час дуже потрібні прикордонникам, щоб забезпечити успішне виконання завдань з охорони та захисту державного кордону, забезпечити безпеку прикордонників, зберегти їх життя та здоров’я».

«Випадки підриву та попадання в засідки нашого персоналу показали, що саме швидка броньована техніка достойно себе зарекомендувала на цих ділянках кордону», – зазначив начальник служби застосування мобільних підрозділів Олексій Хохлов.

Американці кажуть – готові й надалі допомагати, зазначив представник посольства СЩА в УкраїніКрістофер Сміт:

«Ми хочемо як гарні партнери надати саме ту допомогу, якої ви потребуєте. Перспектива для майбутньої співпраці дуже велика. Ми можемо також допомогти із навчанням персоналу, надати експертів, обладнання. Щоб прикордонники могли виконувати свій обов’язок із охорони кордону в ситуації, в якій нині опинилася Україна».

Наступного року прикордонники планують отримати від Сполучених Штатів автотехніку, форму, засоби зв’язку та прилади нічного бачення. Вже узгоджена сума допомоги – 10 мільйонів доларів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG