Доступність посилання

ТОП новини

Статус учасника бойвих дій отримали 6100 учасників АТО – Дерев’янко


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Статус учасника бойових дій отримали 6100 учасників АТО. Про це заявив голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев’янко.

За його словами, всього до міжвідомчої комісії було подано 7721 заяву на отримання статусу учасника бойових дій, з них розглянуто 6 271 справу, 154 – відправлені на доопрацювання, 17 – відмовлено.

Станом 24 листопада понад 2,5 тисячі учасників АТО отримали статус учасника бойових дій, зазначають у РНБО.

За словами правозахисників, набути статусу учасника бойових дій і зібрати для цього відповідні документи бійцям на практиці складно через недостатнє налагодження механізму надання цього статусу. Проте 5 грудня міністр оборони Степан Полторак повідомив, що уряд спростив процедуру отримання статусу учасника антитерористичної операції. Нині процес отримання статусу учасника АТО буде значно швидшим й простішим, зазначив міністр.

Затверджений урядом на початку осені порядком надання статусу учасника АТО передбачає, що статус учасника бойових дій надається: військовослужбовцям (резервістам, військовозобов’язаним) і працівникам ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, особам рядового і начальницького складу, військовослужбовцям, працівникам МВС, Управління державної охорони, Держспецзв’язку, військових формувань, які брали участь в АТО, а також забезпечували її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції.

XS
SM
MD
LG