Доступність посилання

ТОП новини

СБУ залучила Медведчука до переговорів про звільнення українських заручників


Віктор Медведчук
Віктор Медведчук

Лідер громадської організації «Український вибір», кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук братиме участь у переговорах щодо звільнення українських заручників з полону бойовиків. Про це йдеться у повідомленні СБУ, опублікованому у вівторок, 23 грудня.

«В СБУ дійшли висновку про доцільність нестандартних заходів, щоб домогтися головного – звільнення цих людей ще до Різдва. У СБУ визнали за доцільне до реалізації плану залучити робочу групу у складі першого заступника голови СБУ, керівника Антитерористичного центру при СБУ Василя Грицака, голови Міжвідомчого центру з обміну полоненими Юрія Тандіта та інкорпорувати до цієї роботи Віктора Медведчука», – мовиться у повідомленні.

За повідомленням СБУ, станом на 23 грудня з полону бойовиків звільнили 1351 громадянина України, але ще сотні перебувають у заручниках.

Як повідомила представниця ОБСЄ Гайді Тальявіні, на зустрічі тристоронньої контактної групи у Мінську обговорюватимуть чотири блоки питань: припинення вогню всіма сторонами, відведення всіма сторонами важкої техніки, обмін полонених «всіх на всіх», доправлення гуманітарних вантажів на підконтрольні бойовикам території для запобігання гуманітарній катастрофі. Ця зустріч запланована на 24 грудня.

XS
SM
MD
LG