Доступність посилання

ТОП новини

Слідчі Росії заявляють про докази причетності українського літака до катастрофи «Боїнга-777»


Рештки літака«Боїнг-777» рейсу MH17 на Донбасі
Рештки літака«Боїнг-777» рейсу MH17 на Донбасі

Слідчий комітет Росії заявляє про наявність доказів про причетність українського військового літака Су-25 до катастрофи літака Malaysia Airlines у Донецькій області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

«Зі свідчень свідка цивільний літак «Боїнг-777» рейсу МН-17 міг бути збитий 17 липня бойовим літаком СУ-25 ВПС України, пілотованим капітаном ВПС України льотчиком Волошиним. Саме на цьому аеродромі служив свідок. За його свідченнями, він особисто бачив, як перед вильотом літак Волошина був споряджений ракетами «повітря-повітря» типу Р-60, якими в звичайних умовах при здійсненні бойових вильотів літаки Су-25 не споряджалися»,– йдеться у повідомленні.

За інформацією цього свідка, бойовий виліт був здійснений з аеродрому, дислокованого в районі Дніпропетровська.

Свідок, про якого повідомляє слідчий комітет Росії, – нібито український військовий.

Літак «Боїнг-777» рейсу MH17 Амстердам – Куала-Лумпур авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» був збитий над Донбасом 17 липня. Загинули всі 298 людей, які були в ньому. Більшість жертв була громадянами Нідерландів, тому Україна передала розслідування цій державі.

Попередні дані розслідування засвідчили, що літак зазнав катастрофи внаслідок влучення ззовні великої кількості об’єктів із високою енергією. На повніші результати чекають навесні наступного року.

XS
SM
MD
LG