Доступність посилання

ТОП новини

Переговори в Мінську розпочнуться о 16:00 – адміністрація президента


Валерій Чалий
Валерій Чалий

Заступник глави адміністрації президента України Валерій Чалий анонсує початок зустрічі тристоронньої групи щодо регулювання ситуації на Донбасі в Мінську о 16:00 за київським часом.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що зустріч тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі має відбутися у середу та п’ятницю.

Таку домовленість було досягнуто в результаті телефонних переговорів у «нормандському форматі» за участю канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда, президентів Росії Володимира Путіна та України Петра Порошенка.

Востаннє переговори у цьому форматі відбулись 17 грудня. Після цього Порошенко повідомив, що наступне засідання тристоронньої контактної групи може відбутися в Мінську в неділю, 21 грудня.

19 грудня відбулась скайп-конференція учасників контактної тристоронньої групи. Проте дату зустрічі групи щодо урегулювання ситуації на Донбасі тоді не узгодили.

Засідання тристоронньої контактної групи, учасниками якої є представники України, ОБСЄ та сепаратистів, було заплановане і на попередній тиждень, але не відбулося. Під час попередніх зустрічей групи також були присутні представники Росії, однак Москва заявляє, що не є учасником мінських переговорів.

XS
SM
MD
LG