Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську виступили на захист «адекватно мислячих росіян»


У Дніпропетровську влаштували флеш-моб «на захист адекватно мислячих росіян»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

У Дніпропетровську провели флеш-моб «на захист адекватно мислячих людей у Росії, які не підтримують Путіна».

Близько двох десятків активістів молодіжних об’єднань і людей старшого віку, учасників Євромайдану, зібрались на Фестивальному причалі на Набережній Дніпра і взяли в руки міні-плакати з назвами українських міст, які 2014 року потерпали від російської агресії, а також великий плакат «Росіє, невже цього мало?».

За словами активістів, таким чином вони дали свою відповідь на акцію молодих людей у Росії, під оселею Ксенії Собчак, куди ті принесли плакати з назвами російських міст, які постраждали від терактів: за задумом організаторів акції у Дніпропетровську, вони нагадали також про те, що Росія сама є «країною-терористом».

«Прочитавши в новинах про те, що в Росії на людей, які мислять адекватно, раціонально, противляться війні, знову починають тиснути, ми вирішили зробити цю акцію-відповідь. На жаль, зараз у Росії те саме, що й у Донецьку: вийти і висловити свою думку досить складно, це загрожує наслідками. Своїм флеш-мобом ми вирішили сказати, що ми – за адекватно мислячих росіян. Ми також хочемо нагадати, що Росія сама – країна-терорист. На аркушах ми написали назви міст Донбасу, які потерпіли від таких дій Росії», – сказала координатор акції Анна.

Учасників акції у Дніпропетровську підтримав боєць одного з добровольчих батальйонів. На завершення флеш-мобу активісти разом заспівали Державний гімн України.

Цього тижня в Москві біля будинку Ксенії Собчак зібралися молоді люди на протест проти слів телеведучої, які прозвучали на великій щорічній прес-конференції Володимира Путіна. Собчак, яка заявила, що на території Чечні не працюють закони Росії, попросила Путіна кваліфікувати слова і дії глави Чечні Рамзана Кадирова, який підтримує досудові розправи над родичами бойовиків. Під час акції в Москві молоді люди зображали жертв терактів, вони тримали плакати, де були вказані міста і роки, коли на території Росії відбувалися терористичні акти.

XS
SM
MD
LG