Доступність посилання

ТОП новини

Дата наступних переговорів у Мінську «під питанням» – Пушилін


Денис Пушилін
Денис Пушилін

Дата наступного раунду переговорів тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі наразі під питанням. Про це повідомив Денис Пушилін, так званий «голова» угруповання «ДНР», який представляє сепаратистів на переговорах у Мінську в інтерв’ю «Донецкому агенству новостей».

«Пройшла важка підготовча зустріч, розкривати її пункти і результати до проведення наступної зустрічі не зовсім коректно по відношенню до сторін. Дата і час наступної зустрічі поки що під питанням, вона обговорюється», – зазначив Пушилін.

Наступний раунд переговорів контактної групи у Мінську планувався на 26 грудня.

24 грудня у Мінську відбувся черговий раунд переговорів контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Переговори тривали за закритими дверима упродовж понад 5 годин. Після завершення переговорів їхні учасники не коментували ситуацію.

У них брали участь представниця ОБСЄГайді Тальявіні, екс-президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов та представники сепаратистів Денис Пушилін та Владислав Дейнего.

Після двох раундів мінських консультацій у вересні була укладена угода про перемир’я, яка, втім, порушувалася сотні разів, внаслідок цих порушень загинула понад тисяча людей. Лише у грудні інтенсивність бойових дій на сході України вщухла.

З часу припинення вогню на Донбасі, там загинуло понад тисяча людей.

Домовленість про проведення засідання контактної групи у Мінську 24 і 26 грудня було досягнуто під час телефонної розмови між президентом Росії Володимиром Путіним, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом України Петром Порошенком.

XS
SM
MD
LG