Доступність посилання

ТОП новини

Харківський активіст пов’язує нічний вибух із опонуванням Кернесу


У центрі Харкова пролунав вибух
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

У центрі Харкова пролунав вибух

Харківський активіст В’ячеслав Дуда, який назвався співробітником меблевого магазину «Ажур», пов’язує нічний вибух із протистоянням патріотів з харківським міським головою Геннадієм Кернесом.

«Цей вибух ми пов’язуємо з подіями, що сталися зранку 24 грудня біля міськради. Ми намагалися потрапити на засідання міськради, нас не пропускали. Після цього були сутички з колишніми «тітушками», – розповів Радіо Свобода В’ячеслав Дуда.

За його словами, співробітники магазину підтримують армію як волонтери. Зокрема, вони купують, ремонтують автомобілі і відправляють в АТО. «З цим теж пов’язуємо вибух», – каже Дуда.

На своїй сторінці у Facebook колишній радник міністра внутрішніх справ, депутат Верховної Ради Антон Геращенко повідомив, що вибух стався в магазині, що належить члену організації «Громадська варта Харкова» В’ячеславу Дуді.

«Потерпілих, слава Богу, немає. Вибухом вибиті вікна і пошкоджена одна стіна. На місці працюють слідчо-оперативні групи МВС та СБУ», – написав Геращенко.

Він припустив, що цей вибух буде кваліфікований як теракт.

У харківському обласному управлінні МВС повідомили, що до них інформація про вибух надійшла о 0:20 25 грудня. Детальніший коментар щодо порушення кримінального провадження в управлінні МВС обіцяють надати впродовж дня.

24 грудня біля будівлі міськради сталися сутички між громадськими активістами та міліцією і охороною мерії. Демонстранти вимагали вільного доступу на сесію, щоб мати можливість стежити за ухваленням рішень депутатами. В результаті сутичок четверо людей опинилися в лікарні.

Активісти також затягли в сміттєвий бак депутата міськради Володимира Скоробогача, назвавши це актом «народної люстрації». Протестувальники звинуватили цього депутата у підкупі виборців під час останніх парламентських виборів.

XS
SM
MD
LG