Доступність посилання

ТОП новини

З Харкова вирушила колона української гуманітарної допомоги на Донбас


Донбас, ілюстраційне фото
Донбас, ілюстраційне фото

В дорозі до Сєвєродонецька та Крамоторська перебувають дві колони вантажівок з гуманітарною допомогою для жителів тимчасово окупованих територій Донбасу. Про це Радіо Свобода розповіли у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Гуманітарну допомогу звозили з усіх областей України до Харкова, вранці з цього міста 26 машин вирушили на Донбас.

За словами віце-прем’єр-міністра Генадія Зубка, це перша партія гуманітарки, що складає 326 тон.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода, він наголосив, що передусім допомога буде спрямована соціальним закладам, які не змогли евакуювати з територій зони АТО.

«Це будинки-інтернати, де ще залишилися діти, хоча 95% дітей були вивезені. Це будинки для людей похилого віку. Це психоневрологічні диспансери та інші соціальні установи», – зазначив Зубко.

Віце-прем’єр наголосив, що українська сторона готова на блок-постах біля окупованих територій відкрити вантажівки на вимогу бойовиків аби продемонструвати, що «в машинах немає зброї».

«Так, будемо показувати, будемо, якщо потрібно вивантажувати і завантажувати. Чи будемо залучати міжнародні організації? Обов’язково будемо», – підкреслив віце-прем’єр.

Гуманітарний вантаж має прибути до Сєвєродонецька та Крамоторська сьогодні ввечері, а завтра його намагатимуться розвести по містах і селах тимчасово окупованої території.

XS
SM
MD
LG